Coaching in gouda

Wilt u beter leren omgaan met stress in het werk?

Coach Gouda

Coaching als preventie

Er is nog geen sprake van vergevorderde klachten, maar je ervaart wel regelmatig stress in je werk omdat je bijvoorbeeld

bent of te vaak taken uitstelt. Je wilt graag iets veranderen in hoe je je werk doet en beter om kunnen gaan met de stress die het werk met zich meebrengt. Wellicht is een coach in Gouda een idee voor je om je te begeleiden bij je klachten.

Coaching kan hierbij helpen. Hierbij leer je om te gaan met werkstress en het vergroten van de effectiviteit in het werk zodat je niet uitvalt door bijvoorbeeld een burn-out. De coaches uit Gouda hebben jarenlang ervaring met verschillende klachten en problematiek. Een coach uit Gouda kan jou helpen met je persoonlijke klachten.

Coach in Gouda: wie zijn wij?

DenkPro is een kleinschalige en persoonlijke psychologenpraktijk in Gouda. Eén van de psychologen heeft een Engelstalige achtergrond en helpt u als coach in Gouda ook graag verder in het Engels.

DenkPro wordt geleid door GZ-psycholoog Jeroen Rohde, Hij is cognitief gedragstherapeut en coach in Gouda. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als in bestuurskunde, is hij bovendien gespecialiseerd in werkgerelateerde problematiek. Coaching in Gouda is mogelijk door GZ-psycholoog Jeroen Rohde.

Onze coaching in Gouda (ook in omliggende plaatsen als Waddinxveen, Boskoop en Woerden) bestaat uit diverse onderdelen die specifieke trajecten verdienen. Zowel voor werkstress, als voor faalangst en uitstelgedrag kunt u bij ons terecht. Daarnaast bieden wij online therapie en coaching via beeldbellen. De coach in Gouda biedt voor jou de perfect aansluitende coaching aan die je nodig hebt.

De psychologen

jeroen-rohde

Jeroen Rohde

GZ-Psycholoog/coach

Cognitief gedragstherapeut

Annalisa Berends

Annalisa Berends

Psycholoog-NIP/coach

niall-jassim

Niall Jassim

GZ-Psycholoog/coach

niall-jassim

Sylvia de Leeuw

GZ-Psycholoog/coach

Waarom coaching bij DenkPro?

Resultaatgericht

We richten ons op het effectiever functioneren in het werk, hierbij stellen we duidelijke doelen. De coach uit Gouda stelt duidelijke doelen toegepast op de persoon.

Cognitieve training

We kijken naar de problemen in je functioneren en proberen te begrijpen welke gedachten daarbij een rol spelen. Cognitieve training is een vorm van coaching in Gouda.

Opdrachten en gereedschappen

We geven regelmatig opdrachten zodat je tussen de sessies door kunt oefenen met de gereedschappen die worden aanreikt.

Onze werkwijze

01

Aanmelding en intake

In het eerste gesprek besteden we aandacht aan de problemen waar je tegen aan loopt. Aan het eind van het gesprek bespreken we hoe in grote lijnen een traject bij coaching in Gouda eruit ziet.

02

Duidelijke doelen stellen

Tijdens het tweede gesprek bespreken we, al dan niet samen met de werkgever, de doelen die je wilt bereiken die we ook regelmatig evalueren. In het begin zijn de sessies vaak wekelijks, maar op de helft van het traject gaan we meestal spreiden naar 1 gesprek per twee weken zodat je meer tijd hebt voor het oefenen met nieuwe vaardigheden. Therapie Gouda heeft zo optimaal effect.

03

Nadruk op de rol van gedachtes

Binnen de sessies wordt vooral aandacht besteed aan gedachtes die stress oproepen en gedachtes die je tegenhouden om meer effectief gedrag te vertonen in het werk. De coach in Gouda helpt je de rol van gedachtes te begrijpen en plaatsen.

coaching in gouda

Voorbeeld coachingstraject

Een manager van een beleidsafdeling van een gemeente wordt via P&O aangemeld voor een coachingstraject. Hij kampt de laatste tijd met vermoeidheidsklachten en heeft zich het afgelopen half jaar drie maal ziek gemeld. Tijdens het laatste functioneringsgesprek geeft hij aan op zijn tenen te moeten lopen. Het team is de afgelopen tijd sterk gegroeid ten gevolge van een gemeentelijke herindeling. De manager was gewend om altijd mee te werken en zelf ook beleidsnotities te maken. Hij vindt vaak de kwaliteit van de beleidsnotities van zijn medewerkers onder de maat en stopt veel werk in het aanpassen van de notities. Nu het team zo groot is, betekent dit dat hij vaak overwerkt en werk mee naar huis neemt.

Doelen stellen

In het coachingstraject hebben we in overleg met P&O en de manager doelen gesteld. Belangrijkste doel was dat de manager meer zou delegeren en dat de notities korter en bondiger werden. De manager had al vaker een coaching traject gehad, maar verviel keer op keer in oud gedrag. Tijdens ons traject op het gebied van coaching in Gouda hebben we gebruik gemaakt van Cognitieve Training. Hierbij werd duidelijk dat een aantal overtuigingen en gedachtes zijn gedrag in stand hielden: “Als de wethouder de notitie niet goed vindt, dan val ik door de mand”, “Als ik het doe, dan gaat het sneller en is de kwaliteit beter” en “Als ik de notities uitgebreid maak, dan voorkom ik dat ik vragen krijg waar ik geen antwoord op weet te geven (en val ik dus niet door de mand)”.

Resultaten

Met verschillende oefeningen zijn we voorgaande gedachtes gaan onderzoeken en zijn deze vervangen door meer helpende gedachtes zoals: “Ik kan wellicht sneller en beter schrijven dan mijn medewerkers, maar het is ook mijn rol om mijn medewerkers naar een hoger niveau te tillen en de kans te geven om van mij te leren”. Vervolgens zijn we gaan experimenteren met het nieuwe gedrag, zoals het geven van feedback en de medewerkers zelf de notities laten aanpassen en aan te sturen op korter en bondigere notities vanuit de gedachte dat minder juist meer is. Omdat, de coach uit Gouda, Jeroen ook een bestuurskundige achtergrond heeft hij samen met de manager enkele beleidsnotities van feedback voorzien. Het resultaat van het coachingstraject was dat de manager meer energie overhield, bijna niet meer overwerkte en dat de wethouder de notities leesbaarder vond en ook minder tijd hoefde te besteden aan het lezen van notities.

Wil je meer informatie over een coachingtraject of andere vormen van coaching in Gouda? Neem dan vijblijvend contact op met een van onze coachen.

Meer weten?

coaching in gouda
coaching in gouda
coaching in gouda