Loopbaancoaching in gouda

Loopbaanpsycholoog Gouda voor persoonlijke coaching en advies

Annalisa Berends

Mijn naam is Annalisa Berends (1976), psycholoog en loopbaancoach in Gouda. Mijn passie is mensen te bewegen en het beste in zichzelf naar boven te halen. Als loopbaanadviseur met een achtergrond in de arbeidspsychologie help ik mensen met vragen over werk, het streven naar een betere balans en persoonlijk leiderschap.

Mijn visie is dat de coachee absoluut zelf in staat is antwoorden te vinden op de uitdagingen die op diens pad komen. Het is aan mij, als coach, om te luisteren, door te vragen, te stimuleren en aan te moedigen. Nuchter, meelevend en doortastend waar nodig is typerend voor mijn stijl. Zijn en doen gaan voor mij hand in hand; actief stil staan bij wat belangrijk is én vervolgens vertalen naar concrete acties.

Na in 2001 als Psycholoog afgestudeerd te zijn in Utrecht heb ik jarenlang gewerkt in de assessmentbranche als Assessmentpsycholoog. In 2010 gooide ik het roer om en ben ik mij gaan bij/omscholen tot loopbaanadviseur. Ik haal veel voldoening uit het achterhalen van waar iemand goed in is en wat iemand drijft en dit vervolgens om te zetten in een concreet actieplan om diens loopbaandoelen te realiseren.

Mijn manier van loopbaancoaching is gebaseerd op het Co-Active® Model en daarnaast benut ik mijn kennis en ervaring van arbeid- en organisatiepsychologie en mijn ervaring als mobiliteitsadviseur. Hiernaast maak ik gebruik, waar gewenst, van aanvullende (online) instrumenten om inzicht te vergroten.

Ik ben tweetalig opgevoed door een Nederlandse vader en Australische moeder en kan zowel in het Nederlands als Engels goed uit de voeten. Ik ben Psycholoog NIP en Certified Professional Co-Active Coach (CPCC) en Professional Certified Coach (PCC). Ik heb ruime ervaring als assessment psycholoog bij diverse gerenommeerde assessmentbureaus en ik heb twee jaar ervaring als Management Development-adviseur. Ik geloof in continue en duurzame ontwikkeling, zowel van organisaties als individuen.

Voor wie is een loopbaanpsycholoog bedoeld?

Herken je dit?

– Je gaat met steeds minder plezier naar je werk.
– Je komt ’s avonds moe thuis, al je energie is op.
– Je blijft voor je gevoel achter de feiten aanlopen, je werk is nooit af, thuis loopt het niet en van tijd voor jezelf is al helemaal geen sprake.
– Je doet echt je best, maar je loopt steeds tegen hetzelfde aan in het contact met je collega’s.
– Je zegt altijd JA.

Dan is loopbaancoaching iets voor jou! In een traject van 5 tot 8 individuele gesprekken gaat een loopbaanpsycholoog met jouw specifieke loopbaanvraag aan de slag.

Hoe kan Annalisa jou verder helpen? 

Na afloop van het traject van loopbaan coaching zijn afhankelijk van de loopbaanvraag verschillende resultaten mogelijk:

  • Antwoord op de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?
  • Meer zelfinzicht en meer regie over de eigen loopbaan
  • Een nieuw loopbaanperspectief met een advies van de loopbaanpsycholoog
  • Inzicht in  kwaliteiten en talenten, evenals onderliggende (werk)waarden en drijfveren.
Loopbaan rails

Hoe ziet de loopbaanbegeleiding eruit?

In een oriëntatiegesprek creëren we de basis voor onze samenwerking. We bespreken jouw verwachtingen en jouw doel met dit traject. In de gesprekken gaan we aan de slag met jouw coachvraag. Ik bewaak de voortgang van jouw doelen en we evalueren regelmatig of we nog op de goede weg zijn. In de laatste sessie staan we bewust stil bij hetgeen je geleerd hebt en hoe je dit in het vervolg gaat borgen. 

Indien gewenst is het mogelijk om het traject te starten met een 3-gesprek waarbij ook jouw leidinggevende of HR-vertegenwoordiger bij aanwezig is om zo de doelen verder af te stemmen. Het traject kan worden afgesloten met wederom een 3-gesprek. Op deze wijze houden wij jouw leidinggevende betrokken bij jouw ontwikkeling. Uiteraard zijn onze gesprekken vertrouwelijk en worden zaken enkel op proces-niveau besproken.

Waarom een loopbaanpsycholoog bij DenkPro?

Resultaatgericht

We stellen duidelijke doelen voor het loopbaantraject en evalueren regelmatig. Aan het eind geeft de loopbaancoach Gouda je een duidelijk nieuw loopbaanperspectief.

Je coach is ook psycholoog

We zijn praktisch maar als het moet kunnen we met jou op zoek gaan naar dieper liggende belemmeringen. Daarnaast heeft de loopbaanpsycholoog Gouda veel ervaring met  vragenlijstonderzoek om in kaart te brengen wie je bent, kan en wil.

In aanvulling op burn-out traject

Als tijdens een burn-out traject van DenkPro blijkt dat je klachten hebt omdat je onvoldoende in je kracht staat in je huidige functie, dan kan loopbaanadvies in Gouda een volgende stap zijn.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van het loopbaantraject?

– Het tarief is €140,- euro exclusief BTW per sessie van 45 minuten. Voor het intakegesprek en het eventuele driegesprek met de werkgever hanteren we hetzelfde tarief.

– Particulieren:

Voor particulieren is het tarief €117,33 inclusief BTW per sessie van 45 minuten.

Besluit je na het intakegesprek niet verder te gaan, dan wordt dit niet in rekening gebracht.

Zijn er vergoedingsmogelijkheden?

Veel bedrijven geloven tegenwoordig in blijvende ontwikkeling en groei van hun medewerkers en reserveren hiervoor budget. Mogelijk doet jouw werkgever dit ook en kun je het benutten voor jouw coachtraject. Vraag ernaar bij je werkgever.

Als  ZZP’er kun je mogelijk de kosten voor coaching bij de belastingdienst als bedrijfskosten opvoeren. Laat je hierover informeren door de Belastingdienst.

Hoe snel kan ik geholpen worden?

Binnen 1 werkweek plannen wij een afspraak in.

Meer weten?

coaching in gouda
coaching in gouda
coaching in gouda