(ONLINE) LOOPBAANCOACH IN GOUDA

Loopbaanadvies en Burn-out: Hoe Vind Je Balans in Werk en Welzijn?

Soms raken werkdruk en persoonlijke factoren zoals perfectionisme en een groot verantwoordelijkheidsgevoel uit balans. Wanneer je te maken krijgt met een burn-out, is dit vaak een combinatie van deze persoonlijke eigenschappen én invloeden vanuit je werkomgeving. Dit kan leiden tot piekeren: “Past mijn werk nog wel bij mij? Moet ik zo snel mogelijk een andere baan zoeken en met een loopbaanadviseur gaan praten, of moet ik eerst herstellen?”

Ons advies: Eerst herstellen en re-integreren

Het belangrijkste is om eerst te werken aan je herstel. Je hebt tijd nodig om te herstellen van je klachten en weer grip te krijgen op je werk en welzijn. Bij DenkPro richten we ons daarom in eerste instantie op re-integratie in je huidige functie. Dit betekent niet alleen het opbouwen van uren, maar ook leren om anders te denken en te doen in je werk. Bijvoorbeeld door perfectionisme en piekeren te verminderen met technieken uit Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

 

Waarom is dit zo belangrijk?

1. Je neemt jezelf mee

Veel persoonlijke factoren die bijdragen aan burn-out, zoals moeite met grenzen stellen, perfectionisme en een groot verantwoordelijkheidsgevoel, blijven bestaan in een nieuwe baan. Het is daarom essentieel om eerst te leren omgaan met deze patronen.

2. Herstel voor een duurzame keuze

Een nieuwe functie brengt vaak extra stress met zich mee: je wilt jezelf bewijzen, je begint meestal direct fulltime en je moet wennen aan een nieuwe omgeving. Zonder volledig herstel loop je het risico opnieuw overbelast te raken. Re-integreren in je huidige functie geeft je de kans om je belastbaarheid op te bouwen en nieuwe vaardigheden te leren in een vertrouwde omgeving.

 

Pas wanneer je merkt dat het werk ondanks deze veranderingen nog steeds niet goed bij je past, kan het nuttig zijn om met een loopbaanadviseur in gesprek te gaan.

Wanneer loopbaanadvies?

Blijkt na je herstel en re-integratie dat je huidige werkplek niet langer aansluit bij je talenten, drijfveren en behoeften? Dan kan een loopbaantraject helpen om inzicht te krijgen in wat écht bij je past. Een loopbaanadviseur kan je ondersteunen bij het:

Ontdekken van je sterke punten en interesses.

Onderzoeken van welke functies en werkomgevingen beter bij je passen.

Opstellen van een stappenplan voor een nieuwe richting.

 

Dankzij deze begeleiding kun je een duurzame keuze maken voor een nieuwe werkplek die wél bij jou past, waardoor je het risico op terugval minimaliseert.

Loopbaan rails

Onze aanpak: Eerst herstellen, dan keuzes maken.

Bij DenkPro geloven we in een gefaseerde aanpak:

1. Herstel

CGT en andere evidence-based methoden om piekeren, perfectionisme en stress te verminderen.

 

 

2. Re-integratie

In 5 tot 8 individuele coachgesprekken gaan jij en Annalisa aan de slag met het verkrijgen van inzicht in jouw loopbaanrichting en het vinden van antwoorden op je vragen. Annalisa maakt gebruik van bewezen modellen en coachtechnieken, waardoor je zeker weet dat de gesprekken echt waardevol zijn voor jou.

3. Loopbaanadvies

In samenwerking met onze loopbaanadviseurs uit ons netwerk krijg je inzicht in een nieuwe, passende richting als blijkt dat je werk niet meer aansluit. We werken hiervoor samen met loopbaanadviseurs in de regio. 

Veelgestelde vragen

Meer weten?

coaching in gouda
coaching in gouda
coaching in gouda