(ONLINE) ondersteuning voor geüniformeerde hulpverleners
Begeleiding voor politie-, brandweer- en ambulancepersoneel
Jij als politie, brandweer of ambulance hulpverlener staat vaak in de frontlinie. Jij bent het aanspreekpunt. En jij bent degene die het initiatief neemt en niet wegkijkt, waar anderen dit wel doen. Waar anderen vluchten of bevriezen, moet jij sterk zijn en handelen.
Niet gek dat dit je af en toe te veel kan worden. Dat je kampt met stressklachten of angst. En dat je die spreekwoordelijke emmer langzaam voelt overlopen. Op tijd aan de bel trekken is dan superbelangrijk. Ga in gesprek met onze GZ-psycholoog Sylvia en vind de passie en het plezier voor je werk weer terug!
Sylvia de Leeuw
GZ-Psychologe, Sylvia werkte zelf 19 jaar als politieagente.
Doorbreek je schild en voel je sterker dan ooit
Als politie-, brandweer- of ambulancemedewerker heb je geleerd om sterk te zijn. Je hebt een schild om je heen gevormd en negeert gevoelens als verdriet, angst en boosheid. Emoties stapelen zich op en de drempel om dit op werk te bespreken wordt steeds groter. Maar wist je dat je – door er juist wél over te praten – alleen maar krachtiger wordt? En dat je als je hulp zoekt dus absoluut niet zwak bent?
Onze GZ-psychologe (en ex-politieagente) Sylvia helpt je jouw schild te doorbreken én ze reikt je handvatten aan die je helpen om te gaan met vervelende, stressvolle situaties op je werk.
Door in gesprek te gaan met Sylvia:
-
- Voel je je straks – op je werk én in privétijd – een stuk vrolijker en minder angstig.
- Zitten je emoties je niet meer in de weg om je werk vol passie en plezier uit te voeren.
- Ben je straks een nóg betere hulpverlener dan dat je al was.
De soort klachten waarmee Sylvia jou kan helpen
Welke klachten je ook precies ervaart, bij Sylvia ben je altijd welkom. Doordat ze in het verleden 19 jaar lang zélf aan de frontlinie stond als politieagente, kan ze zich als geen ander inleven in jouw problematiek. Problemen waarmee ze veel van haar cliënten bijvoorbeeld helpt zijn:
-
- Een onmachtig gevoel hebben. Aanlopen tegen de bureaucratie in het werk.
- Achtervolgd worden door traumatische gebeurtenissen die tijdens het werk plaatsvonden.
- Uitgeput zijn en het gevoel hebben dat je tegen overspanning of een burn-out aanzit.
- Effectiever willen functioneren op je werk, maar zelf niet goed weten wat hiervoor nodig is.
- Zodanige psychische klachten hebben dat je tijdelijk niet aan het werk kunt.
Onze werkwijze: praten én doen
Praten over wat je voelt lucht op. Maar daarnaast is het belangrijk dat je de nieuwe inzichten die je opdoet direct oefent in de praktijk. Want: ook ná het afronden van je traject moet jij het plezier in je werk zien blijven te behouden. Daarom ga je tussen de sessies door zelf aan de slag en krijg je tools en handvatten die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe je in het vervolg zo goed mogelijk kunt omgaan met heftige, nare situaties op je werk. Bij DenkPro leer je anders te denken én doen!
De passie voor je werk terugvinden in 3 stappen
1. Een intakegesprek
In een eerste gesprek vertel je wat voor werk je doet, welke klachten je precies ervaart en hoe dit jou belemmert tijdens je dagelijks leven. Samen met Sylvia bespreek je hoe jouw traject er in grote lijnen komt uit te zien en hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn. Vaak bestaat een traject uit ongeveer 12 sessies.
2. Individuele sessies
Na het eerste gesprek werken we stap voor stap naar je doel toe. In het begin heb je doorgaans één keer per week een sessie, maar vaak streven we ernaar halverwege het traject over te stappen naar één gesprek per twee weken. Zo heb je meer tijd om te oefenen met de geleerde vaardigheden en tools.
3. Eindgesprek
In het laatste gesprek maken we samen een zogenoemd terugvalplan. Dit bestaat uit een samenvatting van alles wat je hebt geleerd, informatie over hoe je een terugval herkent én tips voor wat je in dat geval moet doen. Na je traject heb je als het goed is dé gereedschappen waarmee je je werk weer vol plezier en passie kunt uitvoeren.
Over Sylvia: jouw psychologe
Na 19 jaar werkzaam te zijn geweest als Rotterdamse politieagente, besloot Sylvia een drastische ommezwaai te maken en haar carrière voort te zetten als GZ-psychologe. De onvoorstelbare situaties die ze tijdens haar politietijd had meegemaakt, voedden haar vastberadenheid om de zaken nu vanuit een compleet ander perspectief te benaderen. Ze wilde zich toeleggen op het bijstaan van hulpverleners bij de politie, brandweer en ambulancedienst die worstelen met traumatische ervaringen, stressklachten en burn-out.
Sylvia specialiseerde zich in uiteenlopende kortdurende behandelingen, gericht op trauma, angsten, somberheid en stress. Naast haar werk bij DenkPro werkt zij ook bij de GGZ, zodat zij op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen binnen de mentale hulpverlening.
De kracht van Sylvia ligt in haar vermogen tot diepgaande verbinding. Ze omarmt mensen zoals ze zijn en weet een atmosfeer te creëren waarin zowel psycholoog als cliënt op gelijke voet staan. Geen autoritaire rol, maar een setting waarin de cliënt zich écht op zijn gemak voelt. Hierbij hoort ook: humor en ‘op zijn Rotterdams direct zijn’.
Veelgestelde vragen
Kunnen de sessies ook online plaatsvinden?
Bij ons kun je zowel terecht voor therapie op locatie als voor online therapie. Jij kiest zelf wat de beste optie is voor jou. Ook is het mogelijk een deel van de sessie op locatie te volgen en een deel online.
Wat zijn de kosten en vergoedingsmogelijkheden?
De kosten voor behandeling worden voor ongeveer 70% vergoed door je verzekeraar waneer je een in naturapolis hebt en vaak 90-100% wanneer je een restitutiepolis hebt. Soms is ook de werkgever bereid om kosten voor zijn rekening te nemen. Voor meer informatie zie onze pagina tarieven en vergoedingen.
Hoe snel kan ik terecht?
We hebben geen wachtlijst. Je kan vaak dezelfde week of de week daarop bij ons terecht.