EEN EFFECTIEF SAMENWERKINGSTRAJECT VOOR WERKGEVERS

Mentaal ziekteverzuim voorkomen?

Samenwerking met DenkPro: verminder het ziekteverzuim

ICT burn-out

Niks is vervelender dan een medewerker die langdurig ziek is. Niet alleen voor de werknemer zelf is dit een nare situatie. Ook als werkgever laat dit je voor uitdagingen staan. Want: wie pakt zijn of haar werkzaamheden nu op? Hoe zorg je ervoor dat je andere medewerkers niet op hun tenen hoeven te lopen om de boel draaiende te houden? En, het belangrijkste: wat is er nodig om je werknemer op een gezonde manier te laten herstellen?

DenkPro helpt je het mentaal ziekteverzuim onder je personeel te verminderen. Ga een effectief samenwerkingstraject aan en creëer een gezonde werkomgeving!

Wat houdt dit samenwerkingstraject precies in?

Besluit jij als werkgever de samenwerking aan te gaan met DenkPro? In hoofdlijnen houdt dit in dat jouw personeel (anoniem) bij ons terechtkan als daar behoefte aan is. Jij als werkgever betaalt middels een strippenkaart of – als er extra begeleiding nodig blijkt te zijn – per sessie. En jouw personeel heeft de mogelijkheid volledig anoniem en bij een onafhankelijke psycholoog of coach zijn/haar verhaal te doen; zonder dat hij/zij eerst toestemming moet vragen of dat er een offerte uitgebracht dient te worden. Hoe fijn is dat?

 

Welke mogelijkheden zijn er?

Een traject bij DenkPro is volledig op maat. Als werkgever bepaal je dus zelf welke diensten je wel en niet in het ‘pakket’ toevoegt. Waarvoor je bijvoorbeeld kunt kiezen:

Coach Gouda

Hierin heeft jouw personeel de mogelijkheid zijn/haar verhaal te doen en te achterhalen of er verdere vervolgstappen nodig zijn. Aan het eind van dit gesprek krijgt je medewerker één of meerdere van onderstaande adviezen mee:

 

  • Je bent good to go (er zijn geen vervolgstappen nodig).
  • Het is verstandig een e-healthmodule te volgen (zie hieronder voor meer informatie).
  • Er is een intensief traject nodig met coaching, therapie of een burn-out behandeling.

Dit zijn online ‘trainingen’ die je medewerkers zelf kunnen volgen op een moment naar wens. De onderwerpen hiervan zijn bijvoorbeeld ‘omgaan met stress’, ‘faalangst’, ‘plannen’, ‘opkomen voor jezelf’, ‘gefocust te werk gaan’ en ‘balans tussen werk en privé’. Het kan zijn dat je medewerker gewezen wordt op een e-healthmodule nadat hij/zij een oriënterend gesprek heeft gehad. Maar ook zonder oriënterend gesprek zijn deze trainingen anoniem te volgen.

Blijkt uit het oriënterend gesprek dat er extra begeleiding nodig is om psychische klachten te voorkomen of verhelpen? Dan kan diegene bij ons terecht voor een coach- of therapietraject of een burn-out behandeling (online of fysiek). Vanaf dit moment betaal je als werkgever niet meer via de strippenkaart, maar per sessie.

Je kunt ons ook inschakelen voor het geven van workshops op maat; over het onderwerp dat aandacht nodig heeft binnen jouw organisatie. Denk aan een workshop voor medewerkers, over het omgaan met stress op het werk. Of aan een workshop voor leidinggevenden, waarin ingegaan wordt op thema’s als: hoe herken je mentale overbelasting bij je medewerkers en wat kun je in zo’n situatie het beste doen?

Als werkgever een beeld krijgen van de mentale gezondheid van je personeel? Je kunt DenkPro ook inschakelen om een mentale screening te doen. Dit is een online vragenlijst die in kaart brengt bij welke medewerkers mentaal ziekteverzuim op de loer ligt. Indien gewenst, ontvang je als werkgever tevens een rapportage op organisatie- of afdelingsniveau, die inzicht geeft in zaken als werkdruk, stressfactoren en aanbevelingen om uitval van medewerkers te voorkomen.

Medewerkers die risico lopen op mentaal ziekteverzuim, kunnen na de screening bij DenkPro terecht voor een oriënterend gesprek. Hierin krijgt diegene advies krijgt over benodigde vervolgstappen voor zijn of haar specifieke situatie.

Met loopbaanadvies krijgt een medewerker de kans te ontdekken welke functie en welk takenpakket echt bij hem of haar past. Dankzij dit inzicht haalt je werknemer meer plezier uit het werk, kost een werkdag minder energie en worden zijn/haar kwaliteiten optimaal benut. Ook dat is belangrijk als het gaat om het tegengaan van psychische klachten op het werk.

Waarom werkgevers voor DenkPro kiezen

Altijd direct geholpen

Een medewerker die thuiszit vanwege ziekte kost je als organisatie 200 tot 300 euro per dag. Het liefst laat je je werknemers dan ook zo snel mogelijk gebruikmaken van de juiste begeleiding. Bij DenkPro kom je daarom niet op een wachtlijst terecht. Je personeel wordt altijd snel geholpen; of het nu om preventie of behandeling gaat.

Focus op anders denken en doen

Bij DenkPro ligt de focus op langdurig herstel en voorkomen van herhaling. Je medewerker krijgt daarom niet alleen hulp bij het verminderen van de klachten. Hij/zij leert voornamelijk achterliggende patronen aan te pakken (zoals zelfopoffering of perfectionisme). Dankzij een andere manier van denken en handelen op het werk, heeft je personeel voldoende handvatten om problemen in de toekomst zelfstandig te kunnen verhelpen.

Afstemming tussen werk en bedrijfsarts

Bij DenkPro worden jij als werkgever én de bedrijfsarts intensief betrokken bij een eventueel behandeltraject. Zo ontvangt de bedrijfsarts een intakeverslag, houden we hem/haar op de hoogte van het verloop van de behandeling en zoeken we afstemming waar nodig. Maar ook brengen we in een driegesprek met werkgever, de medewerker en de psycholoog/therapeut in kaart of en hoe de werksituatie veranderd zou moeten worden om een duurzame oplossing te realiseren.

 

We hebben DenkPro een tijdje geleden ingeschakeld om onze werknemers de kans te geven om met specialisten te praten over hun werkomgeving, dat vinden wij erg belangrijk. Dit bevalt ons super goed, we hebben nu korte lijntjes en een fijne samenwerking daarin.

Remco Zuidbroek

Eigenaar & HR Manager , DoubleSmart

Het proces: de stappen die je doorloopt

01

Jouw opties ontdekken

Plan een gratis adviesgesprek in en ontdek jouw opties. Hoe zie jij ons samenwerkingstraject het liefst voor je? Welke diensten wil je wel en niet aanbieden bij jou op de werkvloer? En welke betalingswijze heeft jouw voorkeur? Samen stellen we een pakket op maat samen, speciaal afgestemd op de behoeften en situatie van jouw bedrijf.

02

Een presentatie bij jou op locatie

Als je wil, komt DenkPro langs bij jou op locatie om een presentatie te geven aan jou en je personeel. Hierin lichten we de samenwerking uit, brengen we de diensten onder de aandacht en krijgen jullie te horen wat er nodig is om hiervan gebruik te maken. Indien gewenst, wordt er in deze presentatie ook aandacht besteed aan hoe je omgaat met stress of andere klachten op het werk.

03

Start samenwerking: verminder mentaal ziekteverzuim

Alles helder en rond? Dan gaat onze samenwerking van start. Jouw werknemers maken gebruik van onze diensten als daar behoefte aan is. Zodoende ga je psychische klachten onder je personeel tegen en verminder je het mentaal ziekteverzuim.  

coaching in gouda

Van burn-out tot trauma: begeleiding voor allerlei soorten problematiek

Ervaart iemand klachten op het werk, dan wordt er al snel gedacht aan overspanning of een burn-out. Maar in werkelijkheid is er veel meer problematiek die mogelijk een rol speelt. Denk aan een depressie, een angststoornis, paniekaanvallen of een posttraumatische stressstoornis na een (auto-)ongeluk. Problematiek waar veel psychologen of coaches geen begeleiding voor bieden. Meestal word je voor dit soort klachten doorverwezen naar een GGZ-instelling, waar je vervolgens terechtkomt op een ellenlange wachtlijst.

 

Gelukkig biedt DenkPro wél begeleiding voor allerlei soorten werkgerelateerde en werkrelevante problematiek. Onze hulp gaat verder dan het behandelen van een burn-out of overspanning. Voor jou en je medewerkers fijn; jullie hoeven niet te wachten tot je werknemer eindelijk aan de beurt is bij de GGZ en bovendien zijn onze behandelmethodes bewezen effectief.

De beste hulp: psychologen met jarenlange ervaring in het vak

De psychologen en coaches van DenkPro hebben jarenlange ervaring in het vak. Wij beschikken dan ook over de juiste expertise om jouw personeel de meest effectieve behandeling te bieden. Omdat jouw werknemers zelf kiezen met wie ze het gesprek aangaan, hebben ze altijd een hulpverlener die bij hem/haar en de problematiek in kwestie past.

jeroen-rohde

Jeroen Rohde

GZ-Psycholoog/coach

Cognitief gedragstherapeut

Annalisa Berends

Annalisa Berends

Psycholoog-NIP/coach

niall-jassim

Niall Jassim

GZ-Psycholoog/coach

niall-jassim

Sylvia de Leeuw

GZ-Psycholoog/coach

Wat jij als werkgever investeert in een samenwerkingstraject

Wat je precies betaalt voor een samenwerkingstraject met DenkPro? Dit hangt af van welke diensten je precies afneemt en hoe vaak je medewerkers hiervan gebruikmaken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een strippenkaart te kopen (voor oriënterende gesprekken). Maar het is ook mogelijk een factuur te ontvangen per keer dat iemand met ons in gesprek is gegaan (dit is voornamelijk de werkwijze bij een intensief behandeltraject).

Goed om te weten is dat je bij vergoede zorg, zoals depressie of angstklachten, de kosten deels vergoed krijgt van de verzekering. Maar eerlijk is eerlijk: als je je bedenkt dat een zieke medewerker je als werkgever  rond de  400 euro per dag kost, is de investering in zo’n samenwerkingstraject het natuurlijk absoluut waard.

 

Jouw mogelijkheden ontdekken in een gratis advies consult?

coaching in gouda
coaching in gouda
coaching in gouda