Tarief en vergoeding

Wat kost een sessie met onze psychologen en hoeveel wordt vergoed?

Vergoeding via verzekeraar

DenkPro heeft geen contracten met verzekeraars. Als je een zgn. in natura polis hebt, dan kan je wel op basis van de zgn. Basis GGZ rond de 70 % van het betaalde bedrag terugkrijgen van de verzekeraar.

Bij een zgn. restitutiepolis is de vergoeding meestal tussen de 90 en de 100 %. Er moet voor de basis GGZ wel sprake zijn van een vergoede diagnose en een verwijsbrief is noodzakelijk. Je betaalt per traject (kort, middel of lang) en je krijgt aan het eind van het traject slechts 1 factuur. Deze factuur dien je aan DenkPro te betalen en kan je declareren bij je zorgverzekering. In alle gevallen wordt wel je eigen risico aangesproken, voor zover dit al niet is gebeurd voor andere medische kosten. 

Soms is een werkgever bereid om de kosten van een traject voor zijn rekening te nemen (zie onderaan de pagina bij veelgestelde vragen).

 

Tarieven basis GGZ 2020

Kort traject

3 – 5 sessies

520,- euro

Middel traject

6 – 8 sessies

885,- euro

Intensief traject

9 – 12 sessies

1430,- euro

Voor een losse sessie (OVP) brengen wij 110 euro in rekening. Een onvolledig traject kost 110 euro als je na de intake besluit niet verder te gaan en 220 euro voor een intakegesprek + 1 behandelsessie.

DenkPro hanteert de volgende betalingsvoorwaarden.

Tarieven zakelijk 2021

Sessie werkgever

45 minuten, vermelding op factuur: Coaching

138,- euro

exclusief BTW

Sessie ZZP’er

45 minuten, vermelding op factuur: Coaching

110,- euro

exclusief BTW

Veelgestelde vragen

Kan mijn werkgever de kosten van mijn traject betalen?

Als je uitgevallen bent door psychische klachten heeft je werkgever er een belang bij dat je alle hulp krijgt om tijdig te re-integreren. Voor een werkgever liggen de kosten van verzuim naar schatting rond de 250 euro per dag. Als je bij een andere psycholoog maanden lang op een wachtlijst moet staan, is de rekensom voor de werkgever snel gemaakt als je deze vertelt dat je binnen enkele dagen bij ons terecht kan. Je kan je werkgever wijzen op onze website en de pagina Werkgevers.

Wil je exact weten wat je vergoed krijgt?

Neem dan vooraf contact op met je verzekeraar. Je hebt hiervoor de volgende informatie nodig: Jeroen Rohde, GZ-Psycholoog, BIG-registratienummer: 59918218525, persoonlijke AGB-code: 94061248, praktijk AGB-code: 94062857. Niall Jassim, BIG-registratienummer: 59918615125, persoonlijke AGB-code: 94017693, praktijk AGB-code: 94062857.

Is het als ZZP'er aantrekkelijk om het traject zelf te betalen?

Sommige ZZP’ers vinden dit prettig in verband met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Er wordt namelijk geen diagnose gesteld. Vaak is het zelfs iets goedkoper om het traject zelf te betalen.

Zie hier een rekenvoorbeeld.

  • Kosten voor een traject via de verzekeraar (traject intensief, 12 sessies): 1430 euro * 30% niet vergoede kosten = 429 euro + 385 euro eigen risico = 814 euro (ervan uitgaande dat het eigen risico niet al aangesproken is).
  • Kosten voor een traject als coaching bij facturatie aan je eenmanszaak (12 sessies): 12 * 110 euro = 1320 euro. Uitgaande van een gemiddeld belastingtarief van 40% kom je dan uit op 1320 euro * 60% = 792 euro.

Wie betaalt EMDR na een ongeluk

EMDR wordt vergoed via je verzekeraar. Voor zover je verzekeraar niet alle kosten dekt is het in het geval van een ongeluk vaak de tegenpartij die de kosten moet betalen. Je kan hierover overleggen met je advocaat.

Welke diagnoses worden vergoed in de Basis GGZ?

Veelvoorkomende problemen zoals bijvoorbeeld depressie, trauma en angst vallen onder de basis GGZ en betreffen vergoede diagnoses. Burn-out, overspanning, relatieproblemen en hulp nav ingrijpende gebeurtenissen vallen niet onder diagnoses die vergoed worden. In het geval van burn-out of overspanning door het werk is soms de werkgever bereid om de kosten voor zijn rekening te nemen.

Meer weten?

coaching in gouda
coaching in gouda
coaching in gouda