ONLINE THERAPIE en psycholoog

Therapie via beeldbellen

Online therapie en coaching

Al onze therapie en coaching is mogelijk op onze locatie in het centrum van Gouda, maar ook is het mogelijk dat we de de gesprekken via beeldbellen voeren. Ook zijn wij als psycholoog in Waddinxveen en omliggende plaatsen actief. Daarnaast zijn combinaties mogelijk van online gesprekken en gesprekken op locatie. De therapie of coaching kan, ongeacht of deze via de webcam verloopt, ondersteund worden door online oefeningen waarmee je tussen de sessies aan de slag gaat. Je blijft dan maximaal bezig met je persoonlijke ontwikkeling.

De online psycholoog

Onze ervaring is dat vrijwel alles wat je in een sessie op locatie kan doen, ook mogelijk is bij psychologische hulp online en dat het niets afdoet aan de effectiviteit. Zelfs traumaverwerking is mogelijk via webcam. Wij zijn een kleinschalige psychologenpraktijk in Gouda waarbij je niet een nummer bent en waar je binnen enkele dage terecht kan. Er zijn vergoedingen mogelijk.

Bij ons werken twee mannelijke online psychologen: Niall en Jeroen. Jeroen heeft zo’n 15 jaar ervaring als psycholoog en heeft onder meer bij een gespecialiseerde angst- en traumafdeling gewerkt. Daarnaast is Jeroen bestuurskundige en heeft hij bij een afdeling gewerkt voor werkgerelateerde problematiek waardoor hij je ook goed kan helpen op het gebied van burn-out en overspannenheid. 

Niall heeft veel ervaring op het gebied van angst- en trauma en heeft uitgebreide ervaring op het gebied van de problematiek van Expats. Bovendien is hij tweetalig opgevoed in het Nederlands en Engels zodat hij ook goed ingezet kan worden voor Engelstalige behandelingen.

Online gesprekken kunnen indien gewenst gecombineerd worden met gesprekken op onze locatie in Gouda. Na de intake blijf je gewoon bij dezelfde psycholoog zodat je niet steeds opnieuw je verhaal hoeft te vertellen.

Online hulp bij depressie

Een voorbeeld van online therapie is online hulp bij depressie. De intake vindt plaats via onze digitale spreekkamer op deze pagina. Tijdens de intake gaan we in op je klachten en op welke manier depressie je dagelijks leven belemmert. Aan het eind van het gesprek neemt de therapeut in overleg met jou hoe de behandeling er in grote lijn uit kan zien. Je krijgt vervolgens toegang tot een online e-health omgeving waarin  je al kan starten met de therapie door al wat informatie over depressie te bekijken, verder na te denken over je doelen van de online therapie bij depressie en door dagelijks je stemming bij te houden.

Bij het tweede online gesprek via beeldbellen stellen we de doelen scherp en gaan we verder met de therapie. Tussendoor doe je via de online e-health omgeving opdrachten waarmee je werkt aan je herstel. Indien gewenst kan je psycholoog ook tussen de sessies door kort feedback geven op je opdrachten of je aanmoedigen. Zo blijf je ook tussen de sessies door bezig met de therapie. Aan het begin, midden en eind van de behandeling nemen we een online vragenlijst af waarmee we de hoogte van de klachten meten zodat we de vinger aan de pols blijven houden.  Hier kun je meer informatie vinden over onze aanpak bij depressie

 

Online coaching

Online coaching door een psycholoog is bij DenkPro gericht op werkgerelateerde problematiek. Heb je last van stressklachten op het werk dan kan coaching preventief ingezet worden om te voorkomen dat je bijvoorbeeld een burn-out krijgt of last krijgt van paniekaanvallen. De coaching is dan gericht op het effectiever functioneren in het werk en het leren minder last te hebben van gedachtes die spanningen oproepen. Dit in tegenstelling tot therapie waarbij het reduceren van klachten meer op de voorgrond staat.

We werken, zeker nu met de Corona crisis, steeds meer vanuit huis, maar ook online coaching kan prima vanuit huis via beeldbellen plaatsvinden. Omdat het functioneren in het werk meer centraal staat en de werkgever vaak de coaching betaald wordt, via onze digitale spreekkamer, na de intake ook een driegesprek met de leidinggevende ingepland om gezamenlijk doelen te stellen. Daarnaast is de leidinggevende op de hoogte van het gedrag waaraan gewerkt wordt en deze kan ook tussen de sessies door feedback geven en de werknemer ondersteunen in zijn coachingsproces. Na iedere sessie krijg je opdrachten mee om uit te voeren in de praktijk. Hierbij maak je ook gebruik van de online e-health omgeving. 

Hier vind je meer informatie over onze werkwijze bij coaching.  

Voorbeelden coachingsvragen

– Ik stel veel taken uit en deze stapelen zich op. Op den duur zie ik het niet meer zitten en word ik hier somber van. Hoe kan ik mijn uitstelgedrag verminderen?

– Mij wordt verweten dat ik te uitgebreid rapporteer en vaak deadlines niet haal. Ik ben ook wel heel perfectionistisch. Hoe kan ik minder perfectionistisch worden?

– Ik heb vaak het gevoel dat ik in het werk een soort bedrieger ben die op een gegeven moment door de mand valt. Dat geeft me veel spanningen. Hoe kan ik hier mee omgaan?

– Ik vind het moeilijk om nee te zeggen in het werk, maar ook tegen mijn kinderen nu ik door de Corona-crisis voornamelijk thuis werk. Hoe kan ik beter grenzen aangeven?

Meer weten?