Coachend leiderschap

Hoe stop ik met micro-management?

Als leidinggevenden heb je de neiging om te veel de regie te willen houden over het werk van je medewerkers. Hierdoor besteed je veel tijd aan controle, heb je de neiging om problemen binnen het team zelf op te lossen en heb je moeite om taken los te laten en te delegeren.

Dit ging nog wel goed toen jullie organisatie niet zo groot was, maar met de groei van de afgelopen jaren wordt het steeds lastiger om alles wat op je afkomt af te krijgen. Je krijgt steeds meer last van stressklachten en je hebt het gevoel tegen een burn-out aan te zitten.

coaching in gouda

Coaching bij aanleren coachende leiderschapsstijl

Bij coaching leer je op een meer coachende manier leiding te geven. Net als een coach leer je om de juiste vragen te stellen aan je medewerkers en stimuleer je groei en probleemoplossend vermogen van je medewerkers. 

Met name is er aandacht voor achterliggende denkpatronen die in de hand werken dat je de neiging hebt om te veel de controle te willen houden en gaan we in op achterliggende angsten die het uit handen geven van taken in de weg staan. In de praktijk ga je oefenen met je nieuwe manier van leiding geven.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik tegen een burn-out aan zit vanwege mijn leidinggevende functie?

Je bent lichamelijk en geestelijk uitgeput. De klachten beginnen zich op te stapelen. Daarnaast heb je een belangrijke functie. Het is duidelijk dat dit verband met elkaar heeft en daar kan de coaching ondersteuning in bieden.

Wat is de kracht van coachend leidinggeven?

Als leidinggevende leer je van je collega’s en tegelijkertijd stimuleer je je collega’s in hun persoonlijke groei en probleemoplossend vermogen. De achterliggende gedachte is dat je uiteindelijk meer taken uit handen durft te geven.

Meer weten?

coaching in gouda
coaching in gouda
coaching in gouda