Coachend leiderschap

Hoe stop ik met micro-management?

Als leidinggevenden heb je de neiging om te veel de regie te willen houden over het werk van je medewerkers. Hierdoor besteed je veel tijd aan controle, heb je de neiging om problemen binnen het team zelf op te lossen en heb je moeite om taken los te laten en te delegeren.

Dit ging nog wel goed toen jullie organisatie niet zo groot was, maar met de groei van de afgelopen jaren wordt het steeds lastiger om alles wat op je afkomt af te krijgen. Je krijgt steeds meer last van stressklachten en je hebt het gevoel tegen een burn-out aan te zitten.

Coaching bij aanleren coachende leiderschapsstijl

Bij coaching leer je op een meer coachende manier leiding te geven. Net als een coach leer je om de juiste vragen te stellen aan je medewerkers en stimuleer je groei en probleemoplossend vermogen van je medewerkers. 

Met name is er aandacht voor achterliggende denkpatronen die in de hand werken dat je de neiging hebt om te veel de controle te willen houden en gaan we in op achterliggende angsten die het uit handen geven van taken in de weg staan. In de praktijk ga je oefenen met je nieuwe manier van leiding geven.

Coaching als preventie

DenkPro heeft op werkgebied diensten op zowel het voorkomen van psychische problemen als het behandelen hiervan. Enerzijds door het geven van een preventieve cursus en door te coachen. Hierbij leer je om te gaan met werkstress en het vergroten van de effectiviteit in het werk zodat je niet uitvalt door bijvoorbeeld een burn-out.  

Anderzijds door therapie te geven als  je klachten dusdanig verergerd zijn dat zij het werk in de weg staan. Daarnaast richten we ons op coaching en therapie voor speciale doelgroepen, bijvoorbeeld zorgverleners en ondernemers. De coachingstrajecten worden verzorgd door Jeroen Rohde, GZ-Psycholoog, bestuurskundige en coach en door Niall Jassim, GZ-Psycholoog. 

Meer weten?