Coaching bij faalangst in het werk

Doe ik het wel goed?

In het werk ben je onzeker of je het wel goed doet. Je bent bang om dingen fout te doen en wat je collega’s van je zouden denken als je iets niet goed doet. Je hebt vaak de neiging om zaken uit te stellen of te veel tijd aan taken te besteden doordat je zo perfectionistisch bent. 

Coaching bij faalangst

Faalangst kan in het werk het functioneren in de weg staan. Vaak is er een angst om negatief beoordeeld te worden door collega’s, maar kan het ook zijn dat je het jezelf juist erg kwalijk neemt als je fouten maakt.

Je leert tijdens de coaching om er een andere gedachtengang op na te houden die je minder stress oplevert. Ook is er aandacht voor situaties die je uit de weg gaat in het werk, juist uit angst om dat het mis gaat. Je slaat bijvoorbeeld die promotie af uit angst niet goed genoeg te zijn of je stelt moeilijke taken in het werk te veel uit. Je leert tijdens de coaching om dergelijke situaties te doorbreken.

Coaching als preventie

DenkPro heeft op werkgebied diensten op zowel het voorkomen van psychische problemen als het behandelen hiervan. Enerzijds door het geven van een preventieve cursus en door te coachen. Hierbij leer je om te gaan met werkstress en het vergroten van de effectiviteit in het werk zodat je niet uitvalt door bijvoorbeeld een burn-out.  

Anderzijds door therapie te geven als  je klachten dusdanig verergerd zijn dat zij het werk in de weg staan. Daarnaast richten we ons op coaching en therapie voor speciale doelgroepen: zorgverleners en ondernemers. De coachingstrajecten worden verzorgd door Jeroen Rohde, GZ-Psycholoog, bestuurskundige en coach. 

Meer weten?