Coaching bij uitstelgedrag

Waarom stel ik van alles uit?

Je hebt de neiging om vervelende taken uit te stellen tot morgen. Maar ook morgen doe je deze taak niet. Ook kan je overweldigd raken door wat nog gedaan moet worden, dat je met veel overgave iets totaal ander gaat doen. Iets wat helemaal niet nodig is om vandaag af te maken. Al met al raak je, hoe dichter je bij de deadline komt, steeds meer gespannen. Je ziet steeds meer als een berg op tegen alles wat nog moet gebeuren. Alleen eraan denken levert al stress op, wat je liever dan ook niet doet. 

coaching in gouda

Oorzaken van uitstelgedrag

Uitstelgedrag kan in het werk veel stress opleveren en gaat vaak ten koste van je productiviteit. Er kunnen verschillende achterliggende oorzaken bestaan voor uitstelgedrag. Allereerst kunnen medewerkers werk uitstellen vanuit een soort van perfectionisme. Je legt de lat in je hoofd dusdanig hoog voor jezelf waarmee je jezelf onder druk zet en dan maar de taak uit de weg gaat en hiermee de stress (in ieder geval voor de korte termijn) vermindert. Daarnaast kan uitstelgedrag samen hangen met een soort van lage frustratietolerantie. Je gaat taken uit de weg omdat deze vervelend zijn en je “spier” om vervelende taken uit te voeren is onvoldoende getraind. Ten slotte kan uitstelgedrag ontstaan vanuit een gebrekkig timemanagement.

Coaching bij uitstelgedrag 

Tijdens de coaching leer je praktische methodes om uitstelgedrag te verminderen zoals bijvoorbeeld beter time-management. Daarnaast gaan we opzoek naar jouw achterliggende denkpatronen die uitstelgedrag in de hand werken en leer je dit te veranderen. Ten slotte ga je stap voor stap het geleerde in de praktijk brengen en ga je oefenen met het direct aanpakken van taken en blijf je dit monitoren.

Coaching als preventie

DenkPro heeft op werkgebied diensten op zowel het voorkomen van psychische problemen als het behandelen hiervan. Enerzijds door het geven van een preventieve cursus en door te coachen. Hierbij leer je om te gaan met werkstress en het vergroten van de effectiviteit in het werk zodat je niet uitvalt door bijvoorbeeld een burn-out.  

Anderzijds door therapie te geven als  je klachten dusdanig verergerd zijn dat zij het werk in de weg staan. Daarnaast richten we ons op coaching en therapie voor speciale doelgroepen: zorgverleners en ondernemers. De coachingstrajecten worden verzorgd door Jeroen Rohde, GZ-Psycholoog, bestuurskundige en coach. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de daadwerkelijke oorzaken van uitstelgedrag?

Uitstelgedrag veroorzaakt stressklachten. De oorzaken van uitstellen zijn vaak perfectionisme of moeite om met frustraties om te gaan. Uitstellen levert op de korte termijn opluchting op, maar brengt op lange termijn meer problemen met zich mee.

Heb ik op lange termijn baat bij de coaching van uitstelgedrag?

Ja, je leert met coaching methodes die een langere termijn effect hebben op uitstelgedrag. Die effecten zijn dan blijvend.

Meer weten?

coaching in gouda
coaching in gouda
coaching in gouda