Coaching bij werkstress

Hoe houd ik mezelf op de been bij zoveel werkstress?

Je loopt voortdurend op je tenen op het werk en je voelt je aanhoudend gestresst. Het lijkt alsof je steeds achter de feiten aanloopt. Je vraagt je af hoe lang je dit gaat volhouden. 

Coaching bij werkstress

Bij coaching op werkstress leer je werkstress te herkennen en op tijd maatregelen te nemen ter vermindering van stressgevoelens. Ook leer je om stressvolle gedachtes bij jezelf op te sporen en weet je deze om te buigen naar meer helpende gedachtes. Daarnaast krijg je inzicht in de factoren die in het werk een rol spelen bij stressgevoelens en creëer je ideeën over eventuele aanpassingen in het werk die je bij je leidinggevende naar voren kan brengen. Verder is er aandacht voor het vertonen van ander gedrag en ga je hiermee oefenen in de werksituatie zoals bijvoorbeeld meer delegeren of vaker nee zeggen.

Coaching als preventie

DenkPro heeft op werkgebied diensten op zowel het voorkomen van psychische problemen als het behandelen hiervan. Enerzijds door het geven van een preventieve cursus en door te coachen. Hierbij leer je om te gaan met werkstress en het vergroten van de effectiviteit in het werk zodat je niet uitvalt door bijvoorbeeld een burn-out.  

Anderzijds door therapie te geven als  je klachten dusdanig verergerd zijn dat zij het werk in de weg staan. Daarnaast richten we ons op coaching en therapie voor speciale doelgroepen, bijvoorbeeld zorgverleners en ondernemers. De coachingstrajecten worden verzorgd door Jeroen Rohde, GZ-Psycholoog, bestuurskundige en coach en door Niall Jassim, GZ-Psycholoog. 

Meer weten?