Therapie na scheiding

Hoe om te gaan met de stress rondom een scheiding?

Het proces van echtscheiding kan een zeer stressvolle ervaring zijn. Er komt veel op je af, zowel in praktische als emotionele zin.

scheiding

Hoe kunnen we je helpen?

Zowel tijdens het proces van scheiding als na de scheiding kan begeleiding van een psycholoog wenselijk zijn. Tijdens de scheiding om je te coachen bij het omgaan met de stressvolle situaties waarmee je te maken krijgt als na de scheiding waarbij je meer terugkijkt naar de patronen in je relatie. Ook kan het soms gaan om het proces van losmaking. Het feit dat je gescheiden bent op papier wil nog niet zeggen dat je ook in je hoofd gescheiden bent van de ander.

Behandeling en herstel

DenkPro geeft cognitieve gedragstherapie ter ondersteuning van het proces van echtscheiding. De therapie na scheiding wordt gegeven door Jeroen Rohde en Niall Jassim, GZ-Psychologen in Gouda.

Veelgestelde vragen

Kunnen jullie psychische hulp bieden na scheiding?

De psychologen kunnen door middel van gedragstherapie je ondersteunen om niet alleen op papier te scheiden, maar ook in je hoofd. Dit biedt op lange termijn rust, waardoor je weer lekkerder in je vel gaat zitten.

In wat voor opzicht verschilt de therapie van voor, tijdens of na de scheiding?

De psychologen kunnen van waarde zijn in het hele proces. Voor de scheiding zal het meer gaan om het maken van je keuze, tijdens de scheiding gaat het meer om praktische zaken en hoe je omgaat met de stress, na de scheiding gaat het om verwerking en het leren van de vorige relatie.

Meer weten?

coaching in gouda
coaching in gouda
coaching in gouda