Negatief zelfbeeld

Ben ik wel goed genoeg?

Je merkt dat je onzeker bent over je zelf. Je maakt je zorgen over of je wel leuk genoeg bent, of je het als ouder wel goed genoeg doet en je vindt het moeilijk om positieve eigenschappen van jezelf te benoemen. Negatieve eigenschappen van jezelf ken je volop en je voelt jezelf eigenlijk alleen maar tekort schieten. Je weet wel dat het niet helemaal realistisch is hoe je naar jezelf kijkt, maar het voelt anders. 

coaching in gouda

Therapie bij laag zelfbeeld

Onzekerheid symptomen

Je bent onzeker over van alles en nog wat. Je vergeet dat dit ieder mens overkomt en gaat de onzekerheid bij jezelf zoeken.

Zelfbeeld verbeteren

Therapie helpt om stapje voor stapje je eigen zelfbeeld te verbeteren en te werken naar het grote geheel. Jij wilt toch ook positief over jezelf kunnen zijn, want dag mag je! 

Positief zelfbeeld

Gedurende de therapie, onder leiding van onze ervaren psychologen, werk je toe naar een positief zelfbeeld. Dit gaan wij stapsgewijs samen met jou creëren.

Je zelfbeeld verbeteren in 7 stappen

Therapie ter vergroting van zelfvertrouwen maakt gebruik van een module met zeven stappen. Doel is om een meer realistischer zelfbeeld te krijgen waarbij ruimte is voor zowel positieve als negatieve eigenschappen en dat je dit positieve beeld van jezelf ook meer gaat voelen. De therapie wordt uitgevoerd door Jeroen Rohde en Niall Jassim, GZ-Psychologen in Gouda.

Werken aan een negatief zelfbeeld kan uiteindelijk renderen in een positieve blik in het leven en op je eigen situatie. Met het juiste zelfvertrouwen zal je ontdekken dat er steeds meer binnen je mogelijkheden past. Je belemmerende overtuigingen spelen een steeds mindere rol in je leven. Heb je bijvoorbeeld angst bij presenteren? Wij schreven daar 5 tips over hoe je dit kan verhelpen.

Veelgestelde vragen

Is therapie de juiste keuze om mijn zelfbeeld te verbeteren?

De therapie wordt uitgevoerd door GZ-psychologen in Gouda die dagelijks mensen helpen met zichzelf fijner voelen. Om jouw zelfbeeld te verbeteren is er een stappenplan opgezet met het einddoel om het positieve aan jou te laten overheersen.

Wat zijn de onzekerheid symptomen die ervoor zorgen dat ik een negatief zelfbeeld heb?

Je voelt je onprettig in gezelschap, je bent bang om fouten te maken en je voelt je niet op je gemak op feestjes. Je piekert regelmatig over hoe je overkomt op anderen en zet jezelf op de laatste plaats. Het kan met sociale contacten te maken hebben, met het uiterlijk of nog talloze andere persoonlijke redenen.

Meer weten?

coaching in gouda
coaching in gouda
coaching in gouda