Negatief zelfbeeld

Ben ik wel goed genoeg?

Je merkt dat je onzeker bent over je zelf. Je maakt je zorgen over of je wel leuk genoeg bent, of je het als ouder wel goed genoeg doet en je vindt het moeilijk om positieve eigenschappen van jezelf te benoemen. Negatieve eigenschappen van jezelf ken je volop en je voelt jezelf eigenlijk alleen maar tekort schieten. Je weet wel dat het niet helemaal realistisch is hoe je naar jezelf kijkt, maar het voelt anders. 

coaching in gouda

Therapie bij laag zelfbeeld

Onzekerheid symptomen

Je hebt met name oog voor wat je niet goed doet. Je hebt de neiging om heel zelfbewust te zijn en je voelt je vaak de mindere.

Zelfbeeld verbeteren

Therapie helpt om stapje voor stapje je eigen zelfbeeld te verbeteren en met name meer oog te hebben voor je positieve eigenschappen, dit niet alleen te weten, maar ook te voelen.

Positief zelfbeeld

Gedurende de therapie, onder leiding van onze ervaren psychologen, werk je toe naar een positief zelfbeeld. Dit gaan wij stapsgewijs samen met jou creëren.

Je zelfbeeld verbeteren in 7 stappen

Bij Therapie ter vergroting van zelfvertrouwen maken we gebruik van een module met zeven stappen. Doel is om een meer realistischer zelfbeeld te krijgen waarbij positieve eigenschappen worden versterkt en dat je dit positievere beeld van jezelf ook meer gaat voelen. De therapie wordt uitgevoerd door Jeroen Rohde en Niall Jassim, GZ-Psychologen in Gouda.

Werken aan een negatief zelfbeeld kan uiteindelijk resulteren in een beter functioneren in je privé-sfeer en in je werk. Met het juiste zelfvertrouwen zal je ontdekken dat er steeds meer binnen je mogelijkheden past. Je belemmerende overtuigingen spelen dan minder een rol in je leven. Heb je bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld en daardoor angst bij presenteren? We schreven daar 5 tips over hoe je dit kan verhelpen.

Veelgestelde vragen

Is therapie de juiste keuze om mijn zelfbeeld te verbeteren?

De therapie wordt uitgevoerd door GZ-psychologen in Gouda met veel ervaring. Om jouw zelfbeeld te verbeteren wordt er gebruik gemaakt van een methode die ondersteund wordt door wetenschappelijk onderzoek (de zgn. Comet-methode).

Wat zijn de symptomen van een negatief zelfbeeld?

Je voelt je onprettig in gezelschap, je bent bang om fouten te maken en je voelt je niet op je gemak op feestjes. Je piekert regelmatig over hoe je overkomt op anderen en zet jezelf op de laatste plaats. Vaak komt een negatief zelfbeeld voort uit bijvoorbeeld een pestverleden of je had  te maken met een overmatig kritische ouder.

Meer weten?

coaching in gouda
coaching in gouda
coaching in gouda