Assertiviteit

Hoe kom ik voor mezelf op?

Je bent in het werk iemand die ofwel gretig ja zegt tegen nieuwe taken ofwel je raakt gespannen bij alleen al de gedachte om nee te zeggen. Ook heb je  moeite om je collega’s aan te spreken op zaken die je niet prettig vindt.

Coaching bij assertiviteit in het werk

Tijdens de coaching leer je methodes om voor jezelf in het werk op te komen en vaker nee te zeggen waarbij je ook rekening houdt met de gevoelens en belangen van anderen. Je leert te oefenen met zgn. assertief gedrag. Vooral is er aandacht voor belemmerende gedachtes die assertief gedrag in de weg staan. Want vaak weet je bijvoorbeeld wel hoe je nee moet zeggen, maar is er iets wat je hierin tegenhoudt zoals bijvoorbeeld schuldgevoel of angst voor een conflict.

Coaching als preventie

DenkPro heeft op werkgebied diensten op zowel het voorkomen van psychische problemen als het behandelen hiervan. Enerzijds door het geven van een preventieve cursus en door te coachen. Hierbij leer je om te gaan met werkstress en het vergroten van de effectiviteit in het werk zodat je niet uitvalt door bijvoorbeeld een burn-out.  

Anderzijds door therapie te geven als  je klachten dusdanig verergerd zijn dat zij het werk in de weg staan. Daarnaast richten we ons op coaching en therapie voor speciale doelgroepen, bijvoorbeeld zorgverleners en ondernemers. De coachingstrajecten worden verzorgd door Jeroen Rohde, GZ-Psycholoog, bestuurskundige en coach en door Niall Jassim, GZ-Psycholoog. 

Meer weten?